Yin Yang Flow brengt peuters op speelse wijze in aanraking met yoga.

Bij peuteryoga worden de verschillende onderdelen van yoga op een speelse manier beoefend. Zo wordt er met een thema gewerkt en wisselen de onderdelen zich voldoende af om de aandacht vast te kunnen houden. 

 

Op de kinderopvang ga ik tijdens de yogaworkshop met de peuters op reis via een verhaal. De workshop wordt aangeboden in de vorm van een thema, zoals: de dierentuin, het strand, kabouters, het elfenbos, de ruimte en nog veel meer. Dit thema kan ook in overleg met de groepsleiding besproken worden. Wellicht zijn jullie op de kinderopvang bezig met een thema of project.

 

We doen actieve oefeningen, maar ook oefeningen waar je meer ontspannen van raakt. De lessen worden naast de yogahoudingen extra leuk gemaakt met spel, muziek, fantasie, verhalen, dans, concentratie-, adem-, zintuig- en ontspanningsspelletjes, zingen en creatieve opdrachten.

Peuteryoga is geschikt voor alle kinderen en iedereen kan het.

 

Peuteryoga brengt niet alleen maar plezier, ontspanning en lichaamsbeweging met zich mee. Bewust en onbewust kan yoga bijdragen aan tal van positieve uitwerkingen op de peuters. Bijvoorbeeld:

 

·        Yoga brengt peuters in contact met hun lichaam en eigen ‘ik’ doordat er aandacht is voor de persoonlijke              beleving van het kind;

·        Positief denken en zelfvertrouwen;

·        Balans, flexibiliteit en kracht;  

·        Verbeteren van de concentratie;

·        Ontspanning, houding en ademhaling;

·        Evenwicht, reactievermogen en motoriek;

·        Bevorderen van wederzijds respect;

·        Eigen grenzen leren stellen;

·        Leren samenwerken;

·        Zelfbewustzijn en lichaamsbesef.

 

De yogaworkshop wordt op de kinderopvang locatie aangeboden.

De lessen duren ongeveer 45 minuten. Maximaal 10 peuters per workshop.

 

Heb je interesse in peuteryoga als kinderopvang activiteit, wil je de mogelijkheden bespreken of heb je nog vragen? Mail naar info@yinyangflow.nl