Acroyoga

Acroyoga is steeds populairder geworden in de afgelopen jaren. Het brengt elementen uit de yoga, acrobatiek en Thaise massage samen tot één. In acroyoga wordt de spirituele wijsheid van yoga, de dynamiek en speelse energie van acrobatiek en de liefdevolle aanrakingen van Thaise massage gecombineerd. Door de beoefening van acroyoga kun je kwaliteiten ontwikkelen als vertrouwen, verbinding en speelsheid tussen je acroyoga partner en jezelf. De essentie is om in het hier en nu te zijn, in balans met elkaar.

Acroyoga is geschikt voor alle levels en leeftijden, van beginners tot gevorderde beoefenaars.

 

In een acroyogales draait het om fysiek contact, balans, vertrouwen en plezier. De deelnemers beginnen met individuele yogaoefeningen als warming-up, dan volgen partneryoga oefeningen om het contact te leggen en een ander te leren aanvoelen.

Wat je vooral in veel oefeningen zult merken, is dat vertrouwen een grote rol speelt. Vertrouwen in jezelf; durf ik dit wel? Maar ook vertrouwen in een ander; laat diegene mij niet vallen? Op de kop staan in je eentje kan al eng zijn, maar al helemaal als een ander jou op de kop houdt.

Gelukkig zal je snel ervaren dat je jezelf en een ander meer kunt vertrouwen dan je waarschijnlijk verwacht en dat geeft een erg goed gevoel. Trots, vertrouwen, plezier zijn de woorden die veel mensen gebruiken om hun ervaring met acro yoga te beschrijven.

 

Voor wie

Een basisconditie is en de intentie om plezier te hebben is voldoende. Je hebt ook geen eigen oefenpartner nodig, maar als je dat wel hebt, is dat natuurlijk altijd leuk!